2010-11-30

Återbesöket

Idag var jag på återbesök för att ta bort stygnen och stoppningen inne i örat. Det gick bara bra, det kändes knappt att ta bort stygnen men stoppningen var lite obehaglig, mest för att det lät inne i örat. Men läkarn sa att det så fint ut så det är positivt! =D
Ska nu ta droppar i örat två gånger om dagen i en vacka och sen en gång om dagen fram till ett till återbesök om ca tre veckor. Men skönt att bli av med stygnen, nu känns det inte lika stelt bakom örat! Nu ska det fortsätta läka fint så blir detta problem ur världen till slut! =)

2010-11-29

Fick en frågan om att skriva lite hur man kan klara av att duscha, så kan skriva lite om hur jag löser problemet,  lite nackspärr får man dock på köpet =P

Det är håret som är det kluriga att tvätta, så jag har en handduk tätt slutet mot örat, även så att stygnen inte ska blötas ner, och håller sen vänster hand tryckte mot örat. Sen lutar jag huvudet allt jag kan mot höger (i mitt fall) så vänster öra pekar takt upp mot taket och håller duschmunstycket i höger hand och blöter ner håret. Jag som har något längre hår får därför allt hår hängande över höger sida av ansiktet. Schampot häller jag på måfå direkt på huvudet... (kan bli lite mycket schampo har jag märkt) och sen använder jag höger hand för att försöka få allt hår ingnuggad i schampo för att sedan skölja av det igen på samma sätt som innan. Det är inte en ideal ställning men det fungerar för mig och håret blir rent, vilket är själva syftet =)

Andra saker gör jag precis som vanligt, har ännu inte behövt gå och handla någon mat (då jag inte ska bära tunga saker). Tycker livet rullar på som vanligt och jag känner mig pigg och normal. En nackdel är att jag inte kan sova på vänster sida ännu...

Min älskade puls sitter kvar och låter välbekant och irriterande fortfarande. Vad detta beror på vet jag inte men får fråga läkaren när jag ska ta bort stygnen imorgon! =)

2010-11-27

En liten lägesrapport

Det fungerar bara fint hemma! Känner inte av örat så mycket nu men tar fortfarande alvedon, får se när jag klarar mig utan det. Känner ingen yrsel men tycker det är lite "obehagligt" att göra snabba och hastiga rörelser... (är ju inget jag ska göra men i alla fall). Har dessutom ingen känsel på örat, alltså ytterörat... men den kommer antagligen tillbaka!
Har även hittat en fungerande stil när man ska tvätta håret, det är en utmaning men det fungerar! Speceillt om man lyckas att inte få schampo i ögonen =P

2010-11-25

Operationen

Nu är det äntligen över! Fick komma hem idag vilket alltså betydde att jag fick sova två nätter på sjukhuset, något som jag inte tyckte var så roligt. Jag börjar från början och skriver det jag minns.

Tisdag 23/11 Operationsdagen
Fick åka in till sjukhuset tidigt på morgonen och 7:15 ropade de in mig, jag gick byta om till en stor (enormt stor) vit rock som dessutom var öppen där bak... och två otroligt obehagliga knästrumpor. Säger hejdå till pappa och sedan lägger jag mig i sägen och rullas ner till operationssalen. Där nere fick jag en varm och go filt, hårnät och träffa en av läkarna som opererade mig som undrade om det var några frågetecken. Väl inne på operationsbordet får jag veta att de ska ta blodtrycket på mig ofta och och får något som liknat strumpor kring överarmarna. Får nål på höger hand och andas in syre, strax efter det känns allt tungt och jag somnar in. Vaknar till och minns att jag undrar var jag är och kommer på att jag är på sjukhuset, läkarna säger något och jag svarar men minns inget av detta, jag rullas ut (antagligen in till uppvaket). 13:30 vaknar jag till inne på uppvaket, var inte en av de bästa upplevelserna jag varit med om men mådde inte dåligt eller något utan det var mest en obehagskänsla. Där får jag ligga till ca 16:00. De har EKG på mig och den maskinen pep till för minsta lilla... De tog även blodtrycket, varje kvart tror jag det var (försökte räkna ut det när jag låg där men var lite dåsig så kan inte säga helt säkert). Hade även ont i vänser arm, något aom kan liknas med träningsvärk, läkanra trodde detta berodde på att jag legat konstigt under operationen. Innan jag rullas till avdelningen får jag två alvedon. Uppe på avdelningen sover jag till strax efter 18 då pappa kommer och hälsar på, orkade inte prata så länge och efter lite fika vid 19-tiden sover jag 21. Hade lovat ringa två vänner så kopplar in telefonen och ringer dom. Mådde relativt bra på kvällen, det var mest tröttheten som härjade. Sen sov jag lite oroligt, men vaknar ändå ganska utvilad.

24/11 Vilodagen
En lång och tråkigt dag. Fick frukost och vilade mig lite, fick smärtstillande och pappa kom på besök. Jag åt lunch och hade långtråkigt ett par timmar efter det. Läste lite i några tidningar och vilade ögonlocken. Fick middag och pappa kom på besök igen, han hade med sig en penna så nu kunde jag lösa lite sudoku =) Läkaren som var utförde ingreppet kom upp och pratade med mig om operationen och fick veta att det hade gått bra, de hade fått ut allt och hon nämnde även att de fixat de delar som var trasiga inne i örat. Bara vänta och se om hörseln blir bättre. Pratade en del i telefonen och fick lite fika. Sov mindre bra denna natten, hade hoppiga ben och kroppen låg inte skönt i sängen. Men till slut blev det morgonen den 25/11  och jag fick frukost, ta på mig mina egna kläder, lösa klart sudokun och prata med en läkare innan jag fick åka hem kl 11! Kom ut till en massa snö men känns så skönt att få komma hem efter två dagara på sjukhus. Nu är det vila som står på mitt schema. Har även lyckats duscha, det var klart intressant problem att lösa, lite besvärligt men man kan ju inte låta bli att duscha heller.

Pulsen sitter just nu kvar i örat, hoppas på att den försvinner så småningom. Har fortfarande lite ont i örat så äter alvedon och sitter med en mössa på huvudet för att det är mycket mer bekvämt än den svarta lappen man ska ha på sig!

2010-11-21

Två dagar kvar!

Nu är det två dagar kvar innan det bär av till sjukhuset och operationen! Börjar känns mig lite nervös inför det nu, men tror det kommer gå bra! Dagarna har för vana att gå fort nu så får hoppas att dom gör de täven inne på sjukhuset!

2010-11-16

Inskrivningsbesök

Idag har jag varit och träffat en del läkare och sett avdelningen jag kommer ligga på efter operationen. Först kollade de min hälsa (i princip) och undrade om jag hade några frågetecken. Jag var mest nyfiken på hur länge jag skulle behöva vara hemma och inte kunna/få gå till skolan. Men ser ut som jag faktiskt inte behöver sitta inne hela tre veckor i alla fall, utan jag får känna efter lite själv. Sen fick jag träffa narkosläkaren och han talade om lite kort om vad de skulle göra. Söva ner mig ordentligt så jag sover gott (så sa han) och de ska andas åt mig och allt så jag behöver visst inte göra mycket under själva operationen! De nämnde även att risken finns att jag får vara kvar till torsdag, vilket jag absolut inte vill! Så får hoppas att jag slipper det!
Avslutade besöket med ett hörseltest, det är sjukt tråkigt och ansträngande att göra hörseltest. Man sitter i en stol och stirrar in i en grå vägg och anstränger sig så mycket man kan, för att lyssa efter ett "pip". Tillslut känns det som att man bara inbillar sig "pipen". Fick även lyssna efter ord, var lite kul, för var en gubbe som sa " Nu hör du slips" till exempel och så skulle jag upprepa det sista ordet samtidigt som det brusade i öronen (för att distrahera). Får se sen hur bra jag hörde =P

Så nu kan jag börja räkna ner dagarna till operationen! Längtar mest till att den är över!!

2010-11-03

VA?!

Nej vad är detta! Ska pulsen bosätta sig i det andra örat också?! Haft det någon dag eller två men tänkte kanske att den skule försvinna, men det verkar inte som det. Det roliga är att ljuden låter olika, så det är ganska jobbigt att lyssna på!
Får fråga doktorn när jag ska dit om två veckor, han kanske har ett bra svar!
Tillsvidare får jag leva med det så gott det går.
En sak har jag lärt mig, öron ställer bara till en massa problem!

I övrigt lämnade jag blodprover idag, gick lätt och smärtfritt ;D

2010-11-01

Tryckutjämning

Kämpar med att tryckutjämna mina öron men det går inte. Antagligen vågar jag inte ta i så mycket som jag behöver. Men jag känner att hörselnedsättningen tar på krafterna. Haft föreläsning idag och trots att jag sitter långt fram i salen är det svårt att höra vad föreläsaren säger. Ska bli skönt när hörseln kommer åter.
Så nu kan jag ha nedräkning till dagen D. 23 dagar kvar! ;D